دراین غذا از چهار نوع سبزی استفاده میشود که بر اساس محل زندگی خود می توانید ازآن‌ها استفاده کنید. یا این که تنها می توانید از شوید استفاده کنید، دراین صورت باید بجای یک چهارم فنجان شوید، از یک فنجان شوید استفاده کنید. درکنار این غذا می توانید از ترشی کلم، لیمو یا خیار شور استفاده کنید. همچنین در این جا با استفاده از زعفران و آب لیمو بوی ماهی را کاهش می دهیم.

مواد لازم

 

= ۲ فنجان برنج دانه بلند باسماتی

 

= ۳ تکه ماهی تیلاپیا یا ماهی موردنظر خودتان

 

= یک چهارم فنجان شوید خرد شده تازه یا خشک

 

= یک چهارم فنجان تره یا پیازچه خرد شده تازه یا خشک

 

= یک چهارم فنجان جعفری خرد شده تازه یا خشک

 

= یک چهارم فنجان گشنیز خرد شده تازه یا خرد شده

 

= یک دوم فنجان آرد

 

= ۱ قاشق چای خوری زردچوبه

 

= یک دوم قاشق چای خوری فلفل سیاه

 

= نمک

 

= ۱ قاشق غذاخوری ادویه ماهی

 

= یک دوم قاشق چای خوری زعفران ساییده حل شده در ۴ قاشق غذاخوری آب داغ

 

= ۳ قاشق غذاخوری آب لیمو

 

= ۲ قاشق غذاخوری کره

 

= روغن گیاهی

 

 

طرز تهیه

۱. برنج را چند بار با آب سرد بشویید. سپس در آب قرار داده، ۱ قاشق غذاخوری نمک به آن اضافه کرده و به مدت چند ساعت کنار بگذارید. هرچقدر برنج بیشتر خیس بخورد بهتر می‌پزد.

 

دستور پخت سبزی پلو با ماهی مجلسی + بهترین آموزش تهیه رشته پلو

 

۲. ۵ فنجان آب دریک قابلمه نچسب ریخته و روی حرارت متوسط قرار دهید تا بجوشد. برنج را آبکشی کرده و به آب جوش اضافه کنید. ۱ قاشق غذاخوری نمک اضافه کنید. دوباره ظرف را روی گاز بگذارید. پس از ۵ تا ۷ دقیقه ببینید برنج پخته است یا نه. برنج باید از داخل نرم و از بیرون سفت باشد. راه دیگر که نشان دهنده آماده بودن برنج است این است که برنج روی سطح آب می آید.

 

۳. برنج را آبکشی کرده و کمی آب سرد روی آن بریزید.

 

۴. سبزیجات خرد شده رابه برنج اضافه کرده و مخلوط کنید. مراقب باشید برنج له نشود.

 

۵. دوباره ۳ قاشق غذاخوری روغن گیاهی در قابلمه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. مخلوط برنج رابه ظرف ریخته ودر حالت هرمی قرار دهید. روی آن کره قرار داده و با انتهای قاشق در آن حفره ایجاد کنید. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید ۴۵ تا ۵۰ دقیقه بپزد.

 

۶. دراین حین آرد رابا زردچوبه، ادویه ماهی، فلفل سیاه و ۱ قاشق غذاخوری نمک مخلوط کنید. میتوانید پودر سیر هم اضافه کنید.

 

۷. تکه ماهی رابه این مواد آغشته کرده و کنار بگذارید.

 

۸. ۳ الی ۴ قاشق غذاخوری روغن گیاهی را در تابه ریخته و روی حرارت متوسط بگذارید. ماهی‌ها را در روغن قرار دهید تا ترد و طلایی شود.

 

۹. آب زعفران رابا آب لیمو مخلوط کرده و به ماهی‌ها اضافه کنید.

 

۱۰. دما را کاهش داده، درب را قرار داده و بگذارید چند دقیقه دیگر بپزد تا ماهی زعفران و آب لیمو را جذب کند.

 

۱۱. پس از آماده شدن برنج آنرا در بشقاب ریخته و ماهی را کنار آن قرار دهید. می توانید کمی از زعفران را نگه داشته و آن رابا برنج ترکیب نموده و برنج زعفرانی را برای تزئین استفاده کنید.

 

 

منبع:  ashpazbashi2