سالاد فصل یکی از معروفترین و راحت ترین سالاد هاییست که شما با هر چه که در اختیار داشته باشید می توانید تهیه کنید. تنها ماده مهم در این سالاد کاهو است ولی ما بقی مواد اختیاری بوده و می توانید بر اساس سلیقه مقدار آن را کم یا زیاد کنید. سالاد در واقع یک نوع پیش غذاست که قبل از صرف غذای اصلی سرو می شود و گاهی اوقات بعد از غذای اصلی به عنوان یک غذای مجزا استفاده شده و یا همراه غذا میل می شود.در زمان های قدیم چیزی حدود دو هزار سال پیش مردمان ایران بر روی کاهو و سبزیجات روغن و سرکه می ریختند و استفاده می کردند
.بعد از جنگ میان ایرانیان و رومیان این فرهنگ به اروپا رفت و در آنجا دستخوش تغییراتی گشت .با شروع قرن بیستم و ورود به دنیای صنعتی و روند پیشرفت استفاده از غذاهای سریع ، سالاد وارد سبد غذایی مردم شد.در سالاد فصل مهمترین ماده در این غذا کاهو می باشد.اگر دچار کالری هراسی هستید بدانید که هر ۱۰۰ گرم کاهو حدود ۱۲ کالری است. به همین دلیل می توان این سبزی را همراه خوب لاغری و تناسب اندام دانست. کاهو فاقد چربی است و شما می توانید با خیال راحت از آن مصرف کنید. این سبزی پرخاصیت حاوی فیبر و سلولز است. مایع سفید رنگی که با خرد کردن کاهو سرازیر می شود «لاکتوکاریوم» نامیده می شود. لاکتوکاریوم خواص آرامبخش مشابه مواد مخدر دارد اما فاقد عوارض جانبی آن است. کافی است چند برگ کاهو میل کنید و یا آب کاهو بنوشید تا خوب بخوابید. ویتامین C و بتاکاروتن موجود در کاهو از اکسایش کلسترول پیشگیری می کنند. در نتیجه امکان تجمع پلاک ها و تشکیل لخته کاهش پیدا می کند. توصیه می کنیم سالاد سزار را دریابید. چون حاوی مواد مغذی سالم برای سلامت قلب است. ۵۰۰ گرم کاهو حاوی ۴۰ درصد نیاز روزانه ی ما به اسید فولیک است و ۱۰ درصد نیاز روزانه به فیبر را تأمین می کند.از جمله انواع دیگر سالاد ها می توان به : سالاد قالبی ، سالاد هفت لایه ، سالاد کلم و سالاد اندونزی اشاره کرد.
مواد لازم
- کاهو : 1 عدد
- خیار : 2 عدد
- هویج : 1 عدد
- آبلیمو : به میزان لازم
- شکر : به میزان لازم
- گوجه فرنگی : 3 عدد
- کلم قرمز : 1 عدد کوچک
- نمک : به میزان لازم
- سس مایونز : 3 قاشق غذاخوری
- ماست : 1 قاشق غذاخوری
- فلفل : به میزان لازم
- آویشن : به میزان دلخواه
- کلم سفید : 1 عدد کوچک
در شام همراه ما باشید.
مراحل پخت
- مرحله 1
در تهیه سالاد فصل ابتدا کاهو ها را شسته و خرد کنید.
- مرحله 2
کلم برگ ها را بشویید و به صورت نوارهای باریکی در آورید.
- مرحله 3
هویج را شسته، پوست بگیرید و رنده کنید بگذارید کنار.
- مرحله 4
گوجه فرنگی و خیارها را به صورت حلقه حلقه در آورید و یا می توانید به گوجه فرنگی، خیار و هویج به وسیله قالب شکل دهید.
- مرحله 5
سپس ظرفی را که برای تزیین سالاد در نظر گرفته اید کنار دستتان قرار دهید.
- مرحله 6
کاهو را در ظرف بریزید یک طرف ظرف را با برگ کلم قرمز و طرف دیگر را با برگ کلم سفید تزیین کنید اگر برگ کلم قرمز و سفید ریز باشد به سالاد ما جلوه زیبایی می دهد
- مرحله 7
خیار ها و گوجه های آماده شده از قبل را بردارید و بر روی سالاد بچینید سعی کنید گوجه ها و خیار ها در یک اندازه باشند.
- مرحله 8
سپس هویج رنده شده را برداشته و به سلیقه خودتان سالاد فصل را تزیین کنید.
- مرحله 9
لازم به ذکر است از ذرت هم می توان برای تزیین سالاد فصل استفاده کرد که زیبایی خاصی به سالاد ما می بخشد .
- مرحله 10
طرز تهیه سس سالاد فصل
- مرحله 11
برای تهیه سس سالاد، ظرفی را برداشته درون آن مقداری نمک ، آبلیمو ، شکر و سس مایونز بریزید هم بزنید تا مواد سس باهم مخلوط شوند .
- مرحله 12
سپس ماست و فلفل و آویشن را اضافه کنید و هم بزنید تا سس یکدستی داشته باشید.
- مرحله 13
استفاده از آویشن بستگی به نظر شما دارد.
- مرحله 14
در پایان می توانید سس را روی سالاد بریزید و یا سس را با سالاد سرو کنید .
منبع : غذالند