ترکیه : استیک
استیک غذایی گوشتی است که گفته میشود ابتدا میان آمریکاییان رایج بوده است اما به تدریج در سراسر دنیا انتشار یافته است و یکی از اصلی ترین غذا های ترکیه می باشد. و عالی به صورت های گوناگونی طبخ و سرو میشود و هر کشوری با توجه به فرهنگ و سلیقه ی افراد این غذا و سس کنار آن را به شکل خاصی تهیه میکنند
طرز تهیه استیک:
شاید بشه گفت که استیک یکی از خوشمزه ترین غذاهای گوشتیه اما معمولا اکثر ما میترسیم که استیک تو خونه سفت بشه و ترجیح میدیم بریم رستوران و اونجا سفارشش بدیم اما غافل از اینکه درست کردن استیک خیلی آسون تر از اون چیزیه که فکر میکردیم و تنها کافیه یه سری نکات رو رعایت کنیم و که من در این مطلب هم فوت فن های پخت یه استیک خوشمزه رو بهتون میگم و هم دستور پختش همراه یه سس قارچ لذیذ رو.
مواد لازم برای تهیه استیک با سس قارچ
- تکه های گوشت استیکی به وزن ۱۵۰ الی ۲۵۰ گرم بسته به ضخامت و سایز مورد نظر
- ۱/۲ پیمانه شیر
- ۱/۲ قاشق غذاخوری ٖآرد
- ۱۰۰ گرم قازچ
- ۲۰ گرم کره
- ۱/۲ قاشق مربا خوری سیر رنده شده
- نمک و فلفل به مقدار لازم
مقدار مواد به ازای یک تکه استیک گفته شده و به ازای تعداد استیک های مد نظرتون مقدار مواد رو افزایش بدین
فوت و فن پخت استیک خوشمزه
- بهترین گوشت برای تهیه استیک گوشت راسته یا فیله گوساله هست که گوشت فیله کلا نرم تر از راسته هم هست و استیکش لذیذ تره. البته من برای تهیه این استیک از گوشت دوش (پشت گردن گاو) استفاده کردم که رگه های چربی داره و در صورتی که گوشت چرب رو میپسندین میتونین از این قسمت هم استفاده کنین.
- ظرفی که برای طبخ استیک استفاده میکنین بهتره تابه چدنی یا تابه تفلون خط دار باشه.
- تنها چرب کردن کف تابه برای پخت استیک کافیه و روغن زیاد کیفیت استیک رو از بین میبره.
- هیچ وقت از گوشت تازه برای تهیه استیک استفاده نکنین در واقع گوشت استیک باید به اصطلاح بیات باشه به خاطر همین بهتره تا برش های گوشت استیک رو برای مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار بدین و بعد استفاده کنین.
- هرگز گوشت استیک رو قبل از پخت به چاشنی های ترش مثل آبلیمو آغشته نکنین.
- ضخامت گوشت استیک به ذائقه خودمون بستگی داره و اینکه استیک رو آبدار یا کاملا پخته ترجیح میدیم هر چقدر ضخامت گوشت کمتر باشه بیشتر پخته میشه ولی باید دقت کنیم که ضخامتش نباید کمتر از نصف بد انگشت باشه چون در این صورت تکه گوشت کاملا سرخ میشه و بهش بیفتک میگن. برای تهیه این استیک من ضخامت این گوشت رو نسبتا نازک انتخاب کردم تا خوب مغز پخت بشه.
- برای تهیه یک استیک عالی اصلا احتیاجی نیست که اون رو داخل موادی مثل پیاز یا چیزای دیگه بخوابونین فقط و فقط نمک پاش کردن دو طرف استیک برای داشتن یه استیک آبدار و خوشمزه کفایت میکنه.
- در صورتی که دوست ندارین استیک بعد از پخت داخل ظرف سرو آب بندازه بعد از پختن و قبل از سرو برای چند دقیقه داخل فویل بذارینش و خوب فویل رو ببندین اینطوری آب گوشت به بافت گوشت جذب میشه.
مراحل تهیه استیک
همونطور که در نکات پخت استیک گفتم بهتره از گوشت بیات برای تهیه استیک استفاده بشه پس گوشت رو برای یه شبانه روز داخل یخچال میذازیم و بعد بیرونش میاریم و میذاریم برای نیم ساعت بمونه تا هم دمای محیط بشه. در صورت تمایل میتونین کمی گوشت رو بکوبین ولی نه در حدی که شکل خودش رو از دست بده و شبیه بیفتک بشه. حالا به دو طرف گوشت کمی نمک و در صورت تمایل فلفل میزنیم. البته بهتره که فلفل بعد از سرخ شدن به استیک اضافه بشه چون ممکنه فلفل طعم سوختگی بگیره اما من طعم استیک رو وقتی فلفل از ابتدا بهش اضافه میشه بیشتر دوست دارم. حالا کف یه ماهیتابه چدنی رو فقط کمی چرب میکینم و وقتی تابه داغ شد تکه گوشت رو داخلش میذاریم حرارت نباید خیلی کم باشه چون باعث میشه استیک آب بندازه و سفت بشه و نباید خیلی زیاد باشه چون باعث میشه استیک بسوزه. در ماهیتابه باید باز باشه چون بستنش کیفیت استیک رو خراب کرده و سفتش میکنه. وقتی یه طرف استیکتون سرخ شد برش گردونین. برای پخت و سرخ شدن استیک نباید بیشتر از ۵ الی ۱۰ دقیقه زمان صرف بشه چون زمان بیشتر گوشت استیک رو سفت میکنه پس در صورتی که دوست دارین استیکتون مغز پخت تر بشه ضخامت رو کمتر انتخاب کنین ولی زمان رو بیشتر نکینن.
استرالیا: پای گوشت
استرالیاییها علاقهی زیادی به پای گوشت دارند. سالانه میلیونها پای گوشت در این کشور مصرف میشود. شهروندان استرالیایی این غذای خوشمزه را هنگام حرکت یا در کافهها میخورند و در هر حالتی از آن لذت میبرند. پیشنهاد میکنیم پای گوشت را با سس گوجهی فرنگی گرم یا سرد امتحان کنید.
اتریش: اشترودل سیب
اشترودل سیب وین (پایتخت اتریش) که در این کشور به Apfelstrudel مشهور شده، شباهت زیادی به پای سیب آمریکاییها دارد. این اشترودل از ترکیب تارت سیب با خمیر شیرینیپزی تهیه میشود. مردم اتریش این خوراکی خوشمزه را با قهوهی بعدازظهر خود میل میکنند.
برزیل: پودیم
پودیم شباهت زیادی به فلن (دسر خوشمزهای که شبیه کرم کارامل و کسترد است) دارد؛ اما پودیم برزیلیها، کمی نرمتر است. این دسر خوشمزه را میتوان در هر رستوران، کافه و خانهای در برزیل پیدا کرد.
کانادا: پوتین
پوتین یکی از غذاهای معروف کانادا است که با سس گریوی، سیبزمینی سرخشده و تکههای پنیر تهیه میشود. پیشنهاد میکنیم حتما در رستورانهای کانادایی، این غذا را سفارش دهید. برخی رستورانهای کانادایی بیش از ۱۰۰ مدل پوتین سرو میکنند.
فنلاند: نان پنیر
بعید است که بتوانید نان پنیر فنلاندی یا Leipäjuusto را در کشوری بهغیر از فنلاند پیدا کنید. پنیر ملایم در این غذا معمولا در ماهیتابه تفت داده میشود و سپس با مربای نوعی تمشک قرمز، سرو میشود. نان پنیر فنلاندی درواقع نوعی دسر است.
فرانسه: ماکارون
ماکارون پرفروشترین شیرینی فرانسوی است که در طعمهای متنوعی تهیه میشود. طرز تهیهی درست این خوراکی خوشمزه بسیار دشوار است؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم حتما از شیرینیفروشیهای خوب فرانسه خرید کنید.
یونان: اسپاناکوپیتا
این پای خوشمزه که با اسفناج و پنیر فتا تهیه میشود، غذای محبوب یونانی است که قدمت آن به ۴۰۰ سال قبل میرسد. اسپاناکوپیتا تقریبا در تمامی رستورانها و غذاخوریهای یونان سرو میشود.
مجارستان: گولاش
گولاش در زبان مجاری بهمعنای چوپان است؛ زیرا این غذا برای اولین بار در دورهی سخت گلهداری تهیه شده بود. از زمانی که ترکها در قرم شانزدهم به مجارستان حمله کردند، پاپریکا را با خود این کشور آوردند و رنگ این غذا به قرمز تغییر کرد. فستیوال گولاش هرساله در سپتامبر (شهریور) در این کشور برگزار میشود؛ بنابراین پیشنهاد میکنیم در طول برگزاری این فستیوال به مجارستان سفر کنید.
طرز تهیه خوراک گولاش Goulash ( مجارستان )
ابتدا گوشت را خرد کرده و استخوان و چربی آن را جدا کنید، سپس پیاز و سیر را خرد نمایید. تابه ای را روی حرارت قرار داده و پیاز را با کمی روغن تفت دهید تا سبک شود، سپس سیر را افزوده و گوشت را هم بریزید و تفت دهید. در ادامه نمک و فلفل را اندازه کرده و برگ بو را اضافه نمایید، مقداری آب بریزید و اجازه دهید گوشت برای یک ساعت بپزد. در این میان سیب زمینی را پوست گرفته و خرد کنید ، سپس با مقداری روغن تفت دهید تا کمی نرم شود. در ادامه فلفل دلمه ای را خرد کرده و با سیب زمینی سرخ کنید. گوجه ها را هم خرد کرده و داخل تابه بریزید و تفت دهید. سرکه ، پاپریکا و رب را افزوده و بعد از چند تفت از روی حرارت بردارید. در میانه پخت گوشت، مخلوط سیب زمینی را افزوده و اجازه دهید همه مواد با هم بپزد. زمانی که خوراک پخت و جا افتاد از روی شعله بردارید و برگ بو را از داخل آن خارج نمایید. خوراک گولاش را در ظرف سرو بکشید و در صورت تمایل چند قاشق خامه روی آن بریزید و میل کنید.
ایتالیا: زیتون سوخاری
پیتزا و پاستا از معروفترین غذاهای ایتالیایی هستند. اما غذاهای دیگری در رستورانهای این کشور سرو میشود که هواداران زیادی دارد. اگر به ایتالیا سفر میکنید، حتما زیتون سوخاری را امتحان کنید. این غذا برای اولین بار در یکی از شهرهای جنوبی ایتالیا بهنام آسکولی پیکنو تهیه شد و سپس به شهرهای شمالی ایتالیا راه پیدا کرد. زیتون سوخاری انواع مختلفی دارد و میتوان آن را با پروشوتو یا گوشت گاو سفارش داد.
ژاپنی: رامن
رامن ژاپنی از رشته فرنگی چینی تشکیل شده که همراه با نوعی سوپ حاوی گوشت، برنج و سس سویا سرو میشود. مردم نواحی مختلف ژاپن، انواع گوناگونی از رامن را درست میکنند. چاشنی این غذا هم اغلب تخممرغ پخته یا ذرت است.
همچنین بخوانید:
مراکش: پاستیلا
پاستیلا نوعی پای شیرین و محبوب مراکشی است که در اصل با کبوتر درست میشود. اما شیرینیپزهای مراکشی درحال حاضر از جوجه، مرغ یا بلدرچین استفاده میکنند. به این غذا کمی شکر و دارچین اضافه میشود که طعم نهایی آن را شیرین، شور، تند و کرهای میکند.
لهستان: کلودنیک
این غذای تابستانی درواقع نوعی سوپ سرد است که با چغندر درست میشود. در تهیهی این غذا از خیار، تربچه و ماست استفاده میشود که در نهایت همراه با یک تخممرغ پخته سرو میشود. شاید باور نکنید اما این غذا واقعا خوشمزه و سالم است.
آفریقای جنوبی: بیلتانگ
بیلتانگ از ترکیب انواع مختلف گوشت ادویهزده، خشکشده یا معمولی، مثل گوشت گاو و شترمرغ تهیه میشود. بیلتانگ درواقع نوعی اسنک است و مردم محلی اغلب آن را تکه و در غذاهای دیگر از آن استفاده میکنند. پنیر و چیپسِ سیبزمینی با طعم بیلتانگ از دیگر خوراکیهای محبوب این کشور محسوب میشود. طرز تهیه بیلتانگ : از بین موادی که گفتم اگر پودر میگو خشک نداشتید اشکالی ندارد بدون آن هم این غذا خوشمزه می شود. ابتدا سیر و آویشن را در ظرفی مخلوط کنید و روی سینه مرغ بمالید و در تابه با روغن داغ سرخ کنید تا روی مرغ کمی قهوه ای شود و بعد داخل بشقابی جدا بگذارید. پیاز خورد شده را کمی تفت بدهید تا نرم شود و بعد رب گوجه و گوجه خورد شده را اضافه کنید و بگذارید با شعله ملایم به مدت 15 دقیقه بپزد و گه گاهی هم بزنید تا ته نگیرد و بعد از اینکه آب گوجه کم شد زیر شعله را کم کنید و مرغ را به داخل سس برگردانید و با سس کاملا مخلوط کنید و به مدت 10 دقیقه دیگر بپزید و بعد آب مرغ و پودر میگو و چیلی خرد شده را اضافه کنید و بگذارید تا به جوش بیاد و به مدت 5 دقیقه بگذارید . * بپزد یا به اصطلاح خودمون تا آب خورشت بکار برود و یک سس غلیظ داشته باشیم تا زمانیکه مرغ کامل بپزد و گه گاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
کرهی جنوبی: بولگوگی
پیشنهاد میکنیم در سفر خود به کرهی جنوبی، این غذای خوشمزه را امتحان کنید. بولگوگی بهزبان کرهای بهمعنای «گوشت آتش» است و طعم شیرین خود را از سس ماریناد شکر و سویا میگیرد. میتوانید این غذای گوشتی را در رستورانها سفارش دهید یا اینکه بستههای آمادهی آن را از سوپرمارکتها خریداری کنید.
اسپانیا: پائلا
در این غذای محبوب اسپانیایی از برنج، مرغ، سوسیس، میگو، زعفران و سیبزمینی استفاده میشود. این غذا برای اولین بار در والنسیا درست شده بود؛ منطقهای که در آن، برنج و زعفران کشت میشود. پیشنهاد میکنیم این غذا را در رستورانها سفارش ندهید و دستپختهای خانگی را امتحان کنید.
سوئیس: شکلات
کشور سوئیس به داشتن شکلاتهای خوشمزه شهرت دارد. در سفر خود به سوییس، از کارخانهی Cailler هم بازدید کنید؛ شکلات شیری برای اولین بار در این کارخانه تهیه شده بود.
تایلند: تام یام سوپ
تام یام سوپ بهمعنای «سوپ ترش تند» و محبوبترین سوپ تایلند است. میتوانید تام یام را به دو روش سفارش دهید: با شیر نارگیل یا بدون آن.
ویتنام: فو
غذا یکی از برجستهترین جنبههای فرهنگ ویتنامی است. در گوشهگوشهی این کشور، فروشگاههایی میبینید که انواع مختلفی از خوراکیهای خانگی خوشمزه را عرضه میکنند. فو درواقع نوعی سوپ است که با رشته فرنگی و گوشت خام آماده میشود. میتوانید این سوپ را در هر وعدهی غذایی، حتی صبحانه هم میل کنید.
منبع:ashpzbashi.loxblog