• مواد لازم آش ماست

ماست : به مقدار لازم

برنج یک پیمانه

سبزی آش یک کیلوگرم

سیب زمینی متوسط یک عدد

عدس یک پیمانه

پیاز متوسط دو عدد

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

آب گوشت چهار لیوان

گوشت چرخ کرده100 گرم

آرد ذرت یک قاشق سوپ‌خوری

طرز تهیه آش ماست مجلسی

مرحله اول

برنج را بشویید و به مدت یک ساعت در آب و نمک قرار دهید. عدس را شسته و در قابلمه با آب جوش به مدت پنج دقیقه قرار دهید. درب قابلمه بسته باشد.

مرحله دوم

در قابلمه‌ای دیگر مقداری روغن بریزید و به آن حرارت دهید. سپس پیازها را خرد کرده و به روغن اضافه کنید. بعد از مقداری تفت دادن پیازها، زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی رنگ شوند.

مرحله سوم

بعد از ۵ دقیقه، آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید.

مرحله چهارم

در  شام همراه ما باشید.

بعد از تفت دادن عدس و پیاز، دو لیوان آب گوشت به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.

مرحله پنجم

هنگامی که مواد آش جوشیدند حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید به مدت یک ساعت عدس‌ها نیم‌پز شوند.

مرحله ششم

سیب زمینی‌ها را خرد و در روغن سرخشان کنید.

مرحله هفتم

گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت دایره‌های کوچک درست کنید و سرخشان کنید.

مرحله هشتم

بعد از نیم‌پز شدن عدس، آب برنج را به عدس اضافه کنید و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.

مرحله نهم

پیاز دوم را در ظرفی رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کنید و باقی مانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.

مرحله دهم

بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را به مخلوط سبزی آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه گوشت چرخ کرده سرخ شده را به آش اضافه کنید. بعد از گذشت یک ربع، ماست را به آن اضافه کرده و سرو کنید.

منبع: کتاب کاله