مواد لازم آش ماست
ماست : به مقدار لازم
برنج یک پیمانه
سبزی آش یک کیلوگرم
سیب زمینی متوسط یک عدد
عدس یک پیمانه
پیاز متوسط دو عدد
نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
آب گوشت چهار لیوان
گوشت چرخ کرده100 گرم
آرد ذرت یک قاشق سوپخوری
مرحله اول
برنج را بشویید و به مدت یک ساعت در آب و نمک قرار دهید. عدس را شسته و در قابلمه با آب جوش به مدت پنج دقیقه قرار دهید. درب قابلمه بسته باشد.
مرحله دوم
در قابلمهای دیگر مقداری روغن بریزید و به آن حرارت دهید. سپس پیازها را خرد کرده و به روغن اضافه کنید. بعد از مقداری تفت دادن پیازها، زردچوبه را به آن اضافه کنید و هم بزنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله سوم
بعد از ۵ دقیقه، آب عدس را جدا کرده و عدس را به پیاز اضافه کنید و مقداری تفت دهید.
مرحله چهارم
در شام همراه ما باشید.
بعد از تفت دادن عدس و پیاز، دو لیوان آب گوشت به آن اضافه کنید و حرارت را زیاد کنید تا بجوشد.
مرحله پنجم
هنگامی که مواد آش جوشیدند حرارت را پایین بیاورید و اجازه دهید به مدت یک ساعت عدسها نیمپز شوند.
مرحله ششم
سیب زمینیها را خرد و در روغن سرخشان کنید.
مرحله هفتم
گوشت چرخ کرده را با یک عدد پیاز رنده شده، آرد ذرت، نصف قاشق غذاخوری مخلوط نمک و فلفل و زردچوبه مخلوط کرده، و به صورت دایرههای کوچک درست کنید و سرخشان کنید.
مرحله هشتم
بعد از نیمپز شدن عدس، آب برنج را به عدس اضافه کنید و مدتی صبر کرده تا برنج کمی باز شود.
مرحله نهم
پیاز دوم را در ظرفی رنده کرده و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و سبزی آش مخلوط کنید و باقی مانده آب گوشت را به مواد آش اضافه کنید.
مرحله دهم
بعد از یک ساعت، سیب زمینی سرخ شده را به مخلوط سبزی آش اضافه کنید و بعد از چند دقیقه گوشت چرخ کرده سرخ شده را به آش اضافه کنید. بعد از گذشت یک ربع، ماست را به آن اضافه کرده و سرو کنید.
منبع: کتاب کاله