طرز تهیه کتلت مرحله به مرحله
کتلت یکی از ساده ترین و خوشمزه ترین غذاهای ایرانی است که در اغلب وعده های غذایی خانواده ها دیده میشود این غذای خوشمزه با موادی ساده که در اکثر خانه ها در دسترس آماده و با مخلفاتی مثل گوجه و خیار شور سرو میشود.
این غذا را هم با نان سرو میکنند و هم میشود با یک کته ساده آماده و میل کرد حتماً شما هم متوجه شده اید که طعم کتلت هر آشپزی کمی تفاوت دارد و بعضی خوشمزه تر و به اصطلاح خوش خوراکتر هستند. دلیل آن هم استفاده از مواد جانبی و ادویه های مناسب و رعایت ترفندهای ساده ای است که به خوشمزه تر شدن غذا کمک میکنند.
مواد لازم برای تهیه کتلت
- 4 عدد سیب زمینی متوسط
- 2 عدد تخم مرغ
- 300 گرم گوشت چرخ کرده
- 1 عدد پیاز متوسط
- نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
- آرد سوخاری به مقدار لازم
در شام همراه ما باشید.
طرز تهیه کتلت خانگی ساده و خوشمزه:
برای تهیه کتلت خانگی ابتدا سیب زمینی و پیاز را پوست گرفته و رنده کنید سپس با گوشت چرخ کرده مخلوط نمایید.
در ادامه تخم مرغ ها را روی مواد بشکنید و نمک و ادویه ها را بزنید و بخوبی مخلوط نمایید، در مرحله بعد آرد را افزوده و مجدد مخلوط کنید.
حالا تابه ای را روی حرارت قرار داده و روغن بریزید تا داغ شود ، هر بار مقداری از مواد را با دست برداشته و گلوله کنید سپس در آرد سوخاری بغلطانید و در روغن سرخ نمایید.
بهتر است حرارت زیر ماهیتابه ملایم باشد تا کتلتها کاملا مغزپخت شوند. وقتی یک طرف کتلتها طلایی شد، طرف دیگر آن را سرخ کنید.
رنگ کتلتها باید طلایی مایل به قهوهای شود. کتلتها را از روغن خارج کنید و روی کاغذ مخصوص قرار دهید تا روغن اضافه آنها کاملا گرفته شود.
ترفندهایی برای پختن کتلت
- آب پیازها را حتما بگیرید تا مایه کتلت انسجام کافی را داشته باشد.
- هرچه مایع کتلت را بیشتر ورز دهید، مواد بیشتر با هم ترکیب میشوند و در نتیجه مزه کتلت خوشمزهتر خواهد بود. تعداد کتلتها در تابه نباید زیاد باشد.
- وقتی کتلتها را در روغن قرار دادید حرارت روغن پایین میآید.
- پس شعله گاز را ابتدا زیاد کنید تا روغن دوباره داغ شود و سپس کم کنید تا کتلتها کاملا مغز پخت شوند.
- در ماهیتابه را در هنگام سرخ کردن به هیچ عنوان نبندید چون کتلتها آب میاندازند و خمیر میشوند.
خواص پیاز:
- پیاز حاوی فلاونوئید بوده و از اینرو مصرف آن موجب بهبود سلامت قلب میشود.
- مصرف پیاز از بروز سرطان جلوگیری کرده و به درمان آن کمک میکند.
- مصرف پیاز هم چنین به کنترل سطح کلسترول کمک میکند و این در نهایت به نفع قلب است.
- خوردن پیاز از بالا رفتن فشار خون پیشگیری میکند.
- ازسولفور موجود در پیاز از بروز بیماری های قلبی پیشگیری میکند.
- عصاره پیاز به کاهش سطح قند خون کمک میکند از این رو مصرف آن برای دیابتی ها مفید است.
- پیاز دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده و موجب سلامت قلب میشود
منبع : نمناک