ته چین یکی از غذاهای مجلسی و خوشمزه ایرانی است که به روش های مختلفی آماده میشود اما مرسوم ترین آن ها ته چین با مرغ است . اگر دوست دارید یک ته چین مرغ بسیار خوشمزه و بی نقص را آماده کنید با ما همراه باشید تا طرز تهیه ته چین مرغ به همراه نکات و فوت و فن آن را به شما آموزش دهیم.

شیوه پخت ته چین مرغ

طرز تهیه ته چین مرغ خوشمزه

مواد لازم ته چین مرغ

  • برنج:1 کیلو
  • مرغ کامل پاک کرده :1 و نیم کیلو (سینه مرغ 1 کیلو)
  • زرشک:100گرم
  • پیاز متوسط:1 عدد
  • ماست کیسه ای ترش :850 گرم
  • زرده تخم مرغ :6 تا 7 عدد
  • زعفران سائیده:1 ق چ
  • کره:100 گرم
  • روغن مایع:1/2 پیمانه
  • شکر:2 ق سوپخوری
  • خلال پسته:به میزان لازم
  • نمک :به میزان لازم

 

 

طرز تهیه ته چین مرغ

برای درست کردن ته چین مرغ ابتدا مرغ را خرد کرده و خوب بشویید و بگذارید تا کمی آبش خارج شود.

سپس یک عدد پیاز را پوست گرفته و برش بزنید، تکه های مرغ را در قابلمه ای قرار داده و پیاز را اضافه کنید.

نمک و زردچوبه بزنید و آب را بریزید و گاز را روشن کنید و اجازه دهید تا مرغ بخوبی بپزد و حدود یک چهارم لیوان آب داخل آن بماند.

مرغ پخته شده را از قابلمه خارج کرده و داخل یک بشقاب قرار دهید تا خنک شود.

بعد از اینکه مرغ ها خنک شدند آن ها را ریش کنید و آبش را از صافی رد کرده و کنار بگذارید.

 برنج را هم که از قبل شسته و خیس کردیم آبکش میکنیم و در حین پخات آن را زنده تر یا به اصطلاح دون برمیداریم.

بعد از آماده سازی این مراحل در یک ظرف مناسب و بزرگ با توجه به اینکه برنج در آن ریخته میشود و نباید به برنج به خاطر گنجایش ظرف فشار بیاید انتخاب می کنیم و ماست را با زرده تخم مرغ ، روغن مایع ، زعفران ، آب مرغ صاف شده و نیمی از کره را با کمی نمک مخلوط میکنیم و هم میزنیم سپس برنج را به مخلوط اضافه میکنیم البته برنج را کم کم اضافه کنید تا یکدست شود و مواد سفت نشود.

در  شام همراه ما باشید

بهترین طرز تهیه ته چین مرغ جا افتاده و خوشمزه

یک ربع قبل از قرار دادن ته چین فر را با حرارت 180 در جه سانتی گراد روشن کنید.

نیمی از مواد ته چین را داخل قالبی که کاملا چرب شده میریزیم و با پشت قاشق برنج ها را تخت میکنیم و بعد مرغ ها را روی برنج میچینیم و اگر کمی مرغ ها را با فاصله بچینیم از بیرون قالب دیده نمیشود و زیباتر نشان داده خواهد شد.

مابقی مواد برنج را روی تکه های مرغ ها ریخته و با پشت قاشق آن را منسجم میکنیم تا شکل بگیرد و در آخر مابقی کره آب شده را روی برنج میریزیم و روی قالب را فویل میکشیم .روی فویل را هم با چنگال چند سوراخ کنید و در طبقه وسط فر به مدت 1 ساعت و نیم تا 2 ساعت ، بستگی به حرارت فر دارد.قرار میدهیم.

 

بهترین حالت پخت این غذا این است که در قالب های پیرکس پخته شود تا اینکه دورو اطراف برنج پخته شد بتوانید در داخل فر ببینید.

بعد از اینکه ته چین پخت منتظر شوید 1 الی 2 دقیقه از حرارت بیفتد و بعد آن را برگردانید.

زرشک راهم میشویم و در آبکش قرار میدهیم تا آب آن گرفته شود و با کمی روغن مایع و شکر تفت میدهیم و به همراه خلال پسته روی ته چین را تزیین میکنیم.

 

نکاتی طلایی در پخت ته چین مرغ :

  • برای تهیه ته چین بهتر است از برنج ایرانی عطری استفاده شود.
  • اگر لایه وسط ته چین ضخیم باشد  امکان وا رفتن و خرد شدن آن زیاد است .
  • با گوشت و سبزیجات نیز میتوان ته چین را تهیه نمود. و مقدار مایه برنج به همین شکل است و فقط لایه میانی عوض می شود
  • کشیدن فویل آلومینیومی بر روی قالب و یا قابلمه ته چین مرغ ، باعث بهتر و ملایم پخته شدن مرغ و برنج می گردد و همچنین عطر و مزه همه مواد از جمله زعفران و زرشک به خورد هم می روند و دیگر اینکه ته دیگ ته چین بسیار ملایم خواهد شد.
  • مخلوط کردن مقداری زرشک همراه تکه های مرغ در میان پلو طعمی بی نظیر به غذا می بخشد.
  • بهتر است از کره برای تهیه ته چین مرغ استفاده نمایید.
  • ته چین را میتوانید روی گاز هم تهیه کنید فقط باید شعله را کم کنید و روی درب آن دم کنی قرار دهید تا به مدت 1 ساعت و یا 15 دقیقه بیشتر ته چین پخته شود.
  •  ماست شل و شیرین طعم ته چین را خراب می کند به همین خاطر در تهیه ته چین از ماست چکیده و ترش استفاده نمایید.
  • ته چین را داخل قالب یا ظروف نچسب تهیه کنید.
  • ضخامت ته چین نباید خیلی نازک یا ضخیم باشد. کمترین قطر آن باید 5 سانتی متر و بیشترین آن 7 سانتی متر باشد.
  • زعفران حتما باید خوب دم بکشد و سعی کنید از زعفران با کیفیت استفاده کنید تا عطر و طعم آن مشخص شود.
  • مقداری گلاب هم برای عطر بهتر ته چین عالیست.

نکات تکمیلی در مورد ته چین مرغ

ته چین مرغ جزو ته دیگ و ته چین میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 40دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 40دقیقه میباشد .
ته چین مرغ را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

 

خواص زرشک:

  • زرشک حاوی عوامل ضد باکتریایی و ضد قارچی بوده و از این رو مصرف آن موجب از بین رفتن عفونت و التهاب ناشی از آن میشود.
  • زرشک همچنین به درمان عفونت ادراری کمک میکند.
  • از آنجایی که زرشک خواص ضد باکتریایی دارد از آن برای درمان مسمومیت های غذایی استفاده میشود.
  • مصرف زرشک به درمان عفونت های گوارشی نیز کمک میکند.
  • زرشک همچنین برای درمان اسهال مفید است.
  • فیبر موجود در زرشک موجب بهبود هضم غذا میشود و برای حفظ سلامتی بدن در برابر عفونت ها موثر میباشد.
  • زرشک حاوی ویتامین c بوده و سیستم ایمی بدن را تقویت کرده و به درمان سرماخوردگی کمک میکند.

 

منبع : آشپزخونه